Panna cotta med tjukkmjølk fra Røros:
Beregnet for: 3-4 personer
Pris: 80 kroner
Vanskelighetsgrad: enkel
Tid: 1 time tilberedning, 8 timer i kjøleskap
Du trenger:
1/3 l kremfløte
2 dl melk
3 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet (fås kjøpt i de fleste store butikker)
80-100 gram sukker (smak deg fram)
1 vaniljestang
5 gelatinplater
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Varm opp fløte og melk (ikke tjukkmjølka) og tilsett sukker og vanilje. Blandingen skal ikke koke. Klem lett væsken ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. La blandingen stå til temperaturen har sunket til litt over fingervarmt. Visp inn tjukkmjølka til du har en klumpfri blanding. Rør om iblandt, og la blandingen stå til den er romtemperert, før du heller over i passende former og kjøler ned. La stå til innholdet har stivnet tilstrekkelig. Hvelv formen, om du vil, ved å legge den i varmt vann i noen sekunder (avhengig av formens tykkelse).
250 g margarin/smør
90 g melis
250 g hvetemel
1 pk vaniljesaus (til koking)
blandes med 3 dl melk og 2 ss sukker.
2/3 i kakeformen. Dekk bunnen med epleskiver, så vaniljesausen. Dekk med resten av deigen, lurt å kjevle det litt.
Jeg brukte to pakker vaniljesaus.
200 grader i ca 40 minutter.
Gro
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar